Tuz Gölü Fotoğrafları
Çekergezer
Sürekli güncellenen Tuz Gölü fotoğrafları
Daha fazla Ankara Fotoğrafı görmek istiyorsanız Ankara Fotoğraf Albümüm burada
Tuz Gölü Fotoğrafları kompozisyon fikirleri ve dahası
Tuz Gölü, İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırının kesiştiği yerde yer alır. Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesi sınırları içerisindedir. Türkiye’nin tuz ihtiyacının %40’ı bu gölden sağlanır. Tuz Gölü’nde tuz, meteorolojik suların yeraltına süzülerek daha önce oluşmuş tuz domlarını eritmesi ve tektonik hatlar boyunca yüzeye taşımasıyla oluşmaktadır.
Tuz Gölü hakkında
Türkiye’nin yüzölçümü bakımından ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, çevresindeki platolar arasına gömülmüş bulunan geniş bir tektonik çukurluğun en derin yerindedir. Tuz Gölü’nün içinde bulunduğu çukurluk doğu, batı ve güneyden faylarla çevrilidir. Kuvaterner’de, daha az yağışlı iklim koşullarında gölün yüz ölçümü küçülmüştür.
Fotoğrafların hepsi birbirinden güzel. Tek kelimeyle Bayıldımmmm. Ellerinize sağlık Hakan Bey. Başarılarınız daim olsun 🤗
Çok teşekkür ediyorum efenim. Beğenmenize sevindim. Size de çalışmalarınızda başarılar dilerim
Fotolar şahane! Tuz gölü güzel mekan fotoğraf için ama kompozisyon önemli hale geliyor mekan standart olunca. Ben en çok instagram “Sorry” başlıklı paylaşım fotosunun önünden çocuk kaçan haline bayıldım. Doğal ama sudaki dalgalar kırmızılı model, gün batımı ve bütün bunlara gerçeklik katan ardında mini dalgalar bırakıp kadrajı terk etmeye çalışan çocuk 😄👍🏻👏🏻
Elbette kompozisyon çok önemli. O da kendi başına bir sanat. O fotoğraf dediğin gibi doğal ve benim de sevdiğim karelerimden. O yüzden zaten sayfamda yer verdim. Bulunsun bakalım. İlerde yenileri geldikçe güncelleme yaparım. Çok teşekkür ederim.
Hepsi birbirinden muhteşem fotoğraflar duvarıma asıp saatlerce izleyebilirim
Gözünüze sağlık
Çok teşekkür ederim. Ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz :) Güzel günler dilerim
Mirror’s of Çekergezer…
Tuz gölü fotoğrafları başlığı yetersiz geldi birden, hissedilen istek, verilen emek, heyecan sonrası o başlık beni tatmin etmedi. Valla kızacaksınız ama başka beklentilerim de var. Tamam bu klasik bir blog içeriği değil ama beni soru işaretleriyle göndermeyin buradan. Mesela dünyadaki en büyük tuz gölü Salar de uyuni imiş, tee Meksika taraflarında. Orada işi bayağı organize hale getirmişler, turlar, tuzdan mekanlar filan. Tam bir dev ayna gerçekten. Hayal gücünü zorlamakla hiç zorlamamak arası bir fotoğraf ambiyansı var sanki, bana öyle geldi.
Tuz gölü kuru olduğu zaman arı peteği gibi görüntüler oluşuyor, çok güzel. O nasıl oluyor?
Oraya gelen insanlar öyle fotoğrafla çok bir ilgileri yoksa ne amaçla geliyorlar. Tuz odaları var ya, onun gibi şifalı bir yön var mı?
Biliyor musun, Unesco koruma altına almış Tuz gölünü, ya da niyet etmiş. Fotoğraflar şiirsel ama ben kadrajı düşlemeden o mekan neler hissettirdi bilmek isterdim mesela. Onu da öğrenince fotoğrafın keyfi artıyor bende.
Araba da sokuyorlar mı göle? Makinenin lensini tuzdan korumak için çok çaba sarfettin mi? Deniz tuzu camları fena yapar mesela. Boğazı yakan bir havası var mı? Gibi sorular geldi aklıma…
Bu blog daha yokken olsun istemiş, yayına girince yaşasın deyip heyecan yapmış, biraz da kıskanan biri olarak kaptırıp yazıyorum böyle kusura bakmayınız:)
Hepsi bir yana fotoğraf zaten tek başına çok güçlü bir içerik, eline gönlüne sağlık. Tüm ödüller Çekergezer’e..
Ne yalan söyleyeyim benim de aklıma bununla ilgi bir Tuz Gölü blog yazızı yazmak geldi ama biraz vakitsizlik biraz üşengeçlik ne dersen artık olmadı bir türlü. Ama o kadar güzel konu başlıkları vermişin ki yazmak için tek yapmak gereken onları birleştirip ortaya çıkarmak. Tabii durum böyle olunca da aklıma direk şu yöntem geliyor. Bak şimdi. Begonvil Ankara’da başlıklı bir konsept hazırlıyoruz ilk kamp deneyiminden sonra. Çekergezer alıyor götürüyor Tuz Gölü’ne ekibi sonra kendisi oturup bir yazı yazıyor.
E bu kadar başlığı bir araya getirdikten sonra ortaya bir yazı çıkarmak çok da zor olmasa gerek. Bir önceki gidişimde su yoktu ama öyle arı peteği şekli göremedim ben. Fotoğrafla ilgisi olmayan insanlar genellikle gölde yürümek, şifa bulmak amaçlı geliyor. Tuz odaları falan yok maalesef ama şunu söyleyebilirim. Çıplak ayakla yürüdükten sonra -ki yürüyebilirsen tabii- sonunda ayaklar pamuk gibi oluyor ben buna şahit oldum. İnsanlar bu şekilde şifa bulmaya çalışıyor gördüğüm kadarıyla.
Göl şu an o kadar korumasız ki. Bırak arabayı kamyon bile sokuyorlar. Bilmiyorum doğasına bir zararı var mı yok mu ama bence mutlaka bir yerlerde bir hasar yaratıyordur.
Ve evet kesinlikle Tuz Gölü ile ilgili bir begonvil yazısı olmalı. Hatta fotoğraf desteği de benden :) Buyrun efenim açık teklif. HAydin kolay gele. Teşekkür ederim güzel yorumlama için.
Çok teşekkür ederim sayın Çekergezer. Aldım çeki başım üstüne koydum. Hemen çeteyi, pardon ekibi toplayıp gelem, vadesi geçmeden:)
Şereflikoçhisar olarak ilk defa gördüm sizin fotoğraflarınızı inan çok güzel o kadar memnun oldum ki anlatamam.Öz geçmişinizi okudum.Başarılarınızın devamı
Yorumunuz gerçekten değerli. Beğenmenize çok sevindim. Desteğiniz için teşekkür eder iyi günler dilerim
Harika kareler. Bunları görünce Tuz gölüne gitmeye karar verdim. Elinize sağlık
Beğenmenize çok sevindim. Umarım aynı güzellikte fotoğraflar çekersiniz. Kolaylıklar dilerim. Yorumunuz için teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim 🙏
Fotografaliniz gerçekten harika.
Bende fotografci olarak bu yaz Tuz gölüne gitmeyi düsünüyorum.
Size soracagim sorular sunlar :
en güzel fotograflari çekmek için neresi daha iyi
En güzel fotograf , günes batimi, öylemi? Günes batmadan kaç saat önce orada olmak gerekiyor?
Tesekkürler.
Fotoğraflarımı beğenmenize sevindim ama inanın en güzel fotoğraf şu zaman ya da şöyle çekilir diye bir durum asla söz konusu değil. Çok fazla değişken var Tuz Gölü için. güneş batımı zaman elbette güzel oluyor. Bulut olursa daha güzel. Gölde su olması lazım olmazsa yansıma olmaz. Su olur rüzgar olur yansıma olmaz. Rüzgar olmaz bulut eksik kalır inanın çok fazla değişken var.
Tavsiyem;
Gündüzden gidip yer ayarlayın,
Herkesin girdiği tesisin olduğu yerden girmek yerine daha sakin bir yer bulun,
Yanınızda yükselebilmek için mutlaka bir merdiven bulundurun,
Çekebilmek için obje bulundurun,
İlk etapta aklıma gelenler bunlar ama dediğim gibi. Çok fazla değişken var ve inanın mutlaka birisi eksik oluyor. Kolay gelsin size :)
Cevabiniz için çok tesekkür ederim. Temmuz ayin sonunda tahmininiz varmi aceba? çok sicak, belki az bulut, belki su seviyesi düsük olur.
Veya gün dogusu belki daha enteresan olur?
Güneş tersten doğuyor gölle bi alakası olmuyor o bakımdan işe yaramaz. Temmuz ayında su olmaz kuvvetle muhtemel. Sadece tuz oluyor yazın su çok zor ama illa de temmuz ayında gidecekseniz o zaman yanınızda bir damacan su götürün :) Bunu da kimseye söylemeyin. Mutlaka faydası olur özellikle modelli çekimlerde hayat kurtaracaktır
Desenize baya zor olacak.
Karsi tarafa gitmek mümkün degilmi?
Evet mümkün ama bulabilir misiniz bilmiyorum. Devam edip bir fabrika sormanız gerekecek. Tuz fabrikası. Sonra güvenlikle kanka olup içeri girmeniz gerekecek o zaman daha insandan steril bir mekan bulmuş olursunuz.
Ilginiz için çok tesekkür ederim.
Ayni anda, öteki fotograflarinizda mükemmel.
Çok teşekkür ederim. Zevkti. Ne zaman isterseniz yazabilirsiniz :) Kolay gelsin