Yunanistan’da Tatil İçin Nereye Gidilir?

Sponsorlu içerik Gezilesiyerler

Köyleri, doğal güzellikleri, turizme yön veren eşsiz lokasyonları ile Yunanistan, her dönem popüler tatil destinasyonları arasındadır. Sizler için rehber niteliğinde hazırladığımız yazımızı okuyarak Yunanistan tatiliniz için en iyi rotayı çizebilirsiniz. Avrupa’nın en iyi tatil bölgelerine ev sahipliği yapması ile bilinen Yunanistan; kültürü, tarihi ve doğa harikası güzellikleri ile herkese unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatmakta. Bu coğrafyada güzel bir tatile çıkmak isteyenlerin akıllarına gelen Yunanistan’da tatil için nereye gidilir sorusuna sizler için 3 farklı yanıt getirdik. Şimdi hep birlikte bu muhteşem ülkenin tatil lokasyonlarını inceleyelim!

Santorini Adası

Yunanistan, adaları ile baş döndüren eşsiz bir ülke. Bu adalardan biri olan Santorini, mis gibi limon kokan sokakları, otantik bir atmosfer yaratan taş evleri ve elbette Ege’nin engin maviliği ile herkesi kendine hayran bırakmakta. Ayrıca unutulmayacak lezzetlerin sunulduğu mutfak kültürü ile de dikkat çeken Santorini; gece hayatı ile de adından sıkça söz ettirmekte. 

Balayı çiftleri başta olmak üzere her kesimden turistin beklentisini karşılayacak kapasitede olan bu küçük ve şirin ada bütün zarafeti ile akıllara kazınacak nitelikte. Santorini’ye gittiğinizde kartpostalları andıran manzaraları sayesinde dünyanın dört bir yanından turist çeken Oia Köyü’nü mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca sizi adeta geçmişte yolculuğa çıkaracak kadar etkileyici antik Thira’yı da mutlaka görmelisiniz.

Deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarmak için doğru yerdesiniz. Santorini’de Kızıl Plaj ve Kamari Plajı’nda günün yorgunluğunu atabilir ve kafa dinleme şansı bulabilirsiniz. Ayrıca koyu renk kumsalına eşlik eden çakıl taşları ile sığ sulara sahip  Vlychada Plajı, sakinlik isteyen ziyaretçiler için iyi bir tercih olacaktır. Huzur dolu bir tatil arayışında olanlar için Santorini Adası’nın her köşesi eşsiz alternatifler sunarak buradan mutlu ayrılmanızı sağlayacaktır.

Midilli Adası

Yunanistan’ın en büyük üçüncü adası olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Midilli’yi mutlaka görmenizi öneririz. En az birkaç gününüzü bu adaya mutlaka ayırmalısınız. Çünkü burada keşfedilmeyi bekleyen onlarca farklı turistik cazibe merkezi bulunmakta. Bu özellikleri ile Midilli Adası, her yıl binlerce turist ağırlamakta.

Ayvalık ve Burhaniye’ye yakın olması ile daha da cazip bir tatil bölgesi olan Midilli Adası, yeşilin ve mavinin her tonunu bir arada sunan doğal güzellikleri ile büyüleyici. Zeytin ve farklı meyve ağaçları ile kaplı olan Midilli Adası, onlarca farklı kuş türüne de ev sahipliği yapmakta. Bu muhteşem adada gezilecek yerler listenize Mytilini başta olmak üzere Midilli Kalesi, Ermou Caddesi ve Sappho Meydanı’nı mutlaka eklemelisiniz. Ayrıca, Roma dönemleri ile adada yapılan kazılara ait eserlerin sergilendiği Midilli Arkeoloji Müzesi de ilgi çeken ve görülmesi gereken yerlerden. Tarihi yapılarıyla popüler olan Midilli Adası aynı zamanda mutfak kültürü ile de oldukça iddialı. Yunan mutfağının en gözde lezzetlerini eğer isterseniz Türk rakısına benzeyen uzo eşliğinde tadabilirsiniz.

Atina

Elbette Yunanistan sadece adalardan ibaret değil. Başkent Atina’da da keşfedebileceğiniz pek çok lokasyon sizleri beklemekte. Atina Akropolisi başta olmak üzere Partenon, Atina Agorası, Ulusal Bahçe ve Benaki Müzesi özellikle ziyaret etmenizi önereceğimiz lokasyonlar arasında yer almakta. 

Başkentte alışveriş tutkunlarını da memnun etmeyi başarmakta. Yunanistan’ın geleneksel hediyeliklerini ve dünyaca ünlü markaların ürünlerini burada bulmak ve tatilden eliniz kolunuz dolu dönmek mümkün. Alışveriş için Atina’daki ilk durağınızın Ermou Caddesi olmanızı öneririz. Trafiğe kapalı olan bu cadde mağazalar ile dolu. Dünyaca ünlü tekstil markalarından kozmetik ürünlerine kadar her şeyi Ermou’da bulabilirsiniz. Ben daha çok Yunanistan’ın yöresel hediyeliklerinden almak istiyorum derseniz de yolunuzu Plaka veya Monostraki bölgesine çevirmenizi öneririz. 

Son Yazılar

Son Yorumlar

  1. çeşnigir, bilhassa saray ve konaklarda, ikram edilmeden evvel yemeklerin, yiyeceklerin tadını lezzetini teşhis eden görevli.

  2. İşini layıkıyla liyakatıyla yapan her meslek grubuna sonsuz saygım olduğunu belirtmekte fayda görüyorum ama her meslek grubunda olabileceği üzere rehberler…

  3. Çok zor tabi rehber olmak. Rehber olamayınca bari fotoğraf çekeyim demiş sanırım.Ne de olsa binlerce sayfa okuyup binlerce şeyi aklında…

Alistrati Mağarası ankara Antalya Arabayla Yunanistan Turu Aziz Lydia Kilisesi Bencileyin Bencileyin Cümleler Bizans Kalesi Doğa Drama Köprüsü Filippi Antik Kenti Firenze gezi Günbatımı Italy italya gezilecek yerler Kadın Kavala Castle Kavala Gezilecek Yerler Kavala Gezi Rehberi Kavala Kalesi Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi Kavalalı Mehmet Ali Paşa Heykeli Konya konya gezilecek yerler Marmaris Mega İtalya Muğla Roma Saint Lydia Baptistery Sunset Turkey Türkiye Yunanistan Gezilecek Yerler Yunanistan Gezi Rehberi Yunanistan vizesi İkeçe Kavala arası kaç km İskeçe Gezilecek Yerler İskeçe Karnavalı İskeçe Karnavalı Turu İskeçe Otelleri İskeçe Selanik Arası kaç km İskeçe Yunanistan İtalya İzmir