En Ucuz Yunanistan Tatili

Kendi Aracınızla En Ucuz Yunanistan Tatili Nasıl Yapılır?

Bu yazımda gerçekten iddialıyım. Bir haftalık Yunanistan gezisinin ne kadara mal olduğunu öğrendiğinizde siz de en az benim kadar şaşıracaksınız. Boş yere en ucuz Yunanistan tatili diye başlık koymadık herhalde. Hemen hemen harcadığım her kalemi not aldım. Elbette bu harcamaların üzerinde bir harcama yapmak mümkün. Benim amacım bir haftalık Yunanistan tatili en ucuz ne kadar olur. İskeçe Karnavalı En ucuz Yunanistan Tatili Çekergezer Hakan Aydın Gezgin Fotoğrafçı www.cekergezer.com

Yunanistan Vize Ücreti 525₺ (80€)

2019 yılı Yunanistan güncel vize harçları 12 yaş üzeri 60€ konsolosluk harcına ek olarak, 20€ başvuru merkezi ücreti olmak üzere toplamda 80€ gibi saçma bir ücreti var. Ayrıntıları burada. Yeşil pasaport sahibi olduğum için ben bu ücretten muafım. O yüzden tasarruf kalemleri arasına bunu da ekliyorum. Umarım bu yazımı okuyanların çoğunluğu yeşil pasaport sahibidir :)

Yeşil Kart Sigortası 310₺ (47,25€)

Bu sigortanın tasarrufu yok. Olmazsa olmaz bir durum. Mutlaka yaptırmanız gerekiyor. Ayrıntıları Arabayla Yunanistan Turu yazımda bulabilirsiniz. 

Yunanistan Otoyol Ücretleri 98₺ (15€)

Gezi esnasında keşif amaçlı normal yolu kullandığım zamanlar oldu. Bu kullanımlardan da 10€ civarında bir tasarruf ettim sanırım.  

Türkiye Otoyol Ücretleri 164₺ (25€)

Bu kadar pahalı olmaması gerektiği kanısındayım. Bir yerlerde bi yanlışlık yaptım ama ben de anlayamadım. Sonuç olarak verdiğim geçiş ücreti toplamı gidiş dönüş olarak bu kadar. 

Müze Giriş Ücretleri 197₺ (30€)

En Ucuz Yunanistan Tatili Alistrati Cave Alistrati Mağarası girişi Çekergezer Hakan Aydın Fotoğrafları Blog Yazısı

Alistrati Mağarası, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi, Kavala Kalesi, Filippi Antik Kenti gezdiğimiz müze ve ören yerleri. Bunların içerisinde Alistrati Mağarasını mutlaka tavsiye ederim. 

Yakıt 1100₺ (168€)

Yunanistan’a giriş yapmadan önce deponuzu doldurursanız bu da size bir depoda %50’yi aşan tasarruf sağlamış olacaktır.  Arabanızın özelliğine göre bu rakam değişiklik gösterecektir. Benim kullandığım araba hem benzin hem LPG kullanan bir araç olduğu için sınırı geçmeden önceki son benzin istasyonunda her iki depomu da doldurdum. Bu da bana 120 litrelik bir yakıt sağlıyor ve bu yakıtla yaklaşık 1600km civarında bir yol gidebiliyorum. Siz hesabınızı kendi arabanıza göre yapın elbette. Toplamda 2500km’lik bir yol yaptım. Yunanistan’da hiç yakıt almama gerek kalmadı. Bu mesafeyi yaparak ne kadar yer gezdiğimi de Yunanistan Gezilecek Yerler yazımdan takip edebilirsiniz.

Konaklama 1250₺ (190€)

Kavala Gezilecek Yerler Yunanistan Gezi Gezi Rehberi Kavala Fotoğrafları Kavala Resimleri Çekergezer Hakan Aydın Fotoğrafları Gezgin Fotoğrafçı

Konaklama konusunda çok yıldızlı bir otel takıntınız yok ise kaldığım stüdyo tipi daire oldukça kullanışlıydı. Bir ay kadar önceden rezervasyon yaptırarak 200-300₺ kadar bir tasarruf sağlayabilirsiniz.

Apart alışverişi 550₺ (84€)

Yemek alışverişinizi Türkiye’den yaparak, bir haftalık Yunanistan tatilinde yapacağınız kişi başı en az 125€ yemek masrafından da tasarruf ediyorsunuz. Bahsettiğim kalemler tamamen tercih meselesidir. Benim bu yazıdaki amacım en ucuz Yunanistan tatili olduğu için olabilecek her kalemi burada belirtiyorum.

Yurt dışı pulu 50₺ (8€)

Standart harcama kalemleri bunlardan ibaret. Bunun dışında kalanlar ise tamamen lüks harcamaya giriyor. Gitmeden önce yaptığınız alışveriş sizi yemek derdinden kurtarır. Yok ben uğraşamam derseniz de orada günlük ortalama 50€ ya iki kişilik yemek ihtiyacınızı giderebilirsiniz.  

Edit: Son gelen zamlarla birlikte yurt dışı çıkış pulu 50₺ lira olmuştur.

İnternet masrafı 0₺

Bir hafta boyunca sadece ücretsiz wi-fi hizmetinden yararlandım. Diğer zamanlarda internet kullanmayarak kişi başı 210₺ tasarruf etmiş oluyorsunuz (Turkcell için) İnternet nerede lazım oluyor size? Navigasyon. Evet en elzem durum yer yurt bulma. Bunu da gitmeden önce tüm ülkenin haritasını telefonunuza indirerek çözebiliyorsunuz. Başka nerede lazım oluyor? Gezeceğiniz yerler hakkında bilgi edinme konusunda. Onu da bir gün öncesi akşamdan çalışıyorsunuz efenim. Son olarak iletişim. Eğer illa ki ben birileriyle konuşmam gerekiyor. Olmazsa olmazım diyorsanız artık yapacak bir şey yok. Kendinize uygun yurt dışı tarifesini satın alarak bunu yapabilirsiniz.

Buraya kadar yazdıklarım olmazsa olmaz masraflardır. Bunların dışında yaptığınız kişisel harcamalar, hediyelik alışverişler, ekstra yapılan yeme içme masrafları listeme dahil değil elbette. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Aklınıza takılan ya da eksik gördüğünüz bir konu olursa altta bulunan yorum kısmına yazarak sorabilirsiniz. En kısa sürede cevaplarım

Sonuç

Konaklama, yeme içme, ulaşım ve müze girişleri de dahil olacak şekilde kişi başı 1850₺ ya bir haftalık Yunanistan tatili yapmış oluyoruz.

Archives

Yunanistan gezi yazılarım

Kavala Fotoğrafları

Kavala Fotoğrafları

Yunanistan’ın güzel şehirlerinden Kavala’da çektiğim fotoğraflar. Özellikle eski şehir bölümünde yer alan fotoğraflar…

read more
İskeçe Karnavalı 2019

İskeçe Karnavalı 2019

İskeçe Gezi Rehberi Yunanistan’da Türklerin yoğunlukla yaşadığı bir şehir. Osmanlı izleri hala canlı olarak görülebilmektedir. Xanthi

read more
İskeçe Gezi Rehberi

İskeçe Gezi Rehberi

İskeçe Gezi Rehberi Yunanistan’da Türklerin yoğunlukla yaşadığı bir şehir. Osmanlı izleri hala canlı olarak görülebilmektedir.

read more