Ankara’da fotoğraf çekmek zordur bence. Gerçi bu bütün büyükşehirler için geçerlidir sanırım ama Ankara bir başka. Çünkü adım başına bir üst düzey bürokrat, bakan, vekile denk gelme olasılığınız daha fazla. Hal böyle olunca da önlemler daha sıkı oluyor. Ne zaman bir yerde fotoğraf çekmeye kalksanız yassah hemşerim diye dibinizde bitiveren güvenlikçi abiler olur.

Bir yassah hemşerim vakası da Hacı Bayram Veli Camii çekimlerim esnasında yaşadım. Genelde camii çekimleri klasiktir ve güvenlik görevlileri de buna alışmıştır. Ne zaman ki siz farklı bir açıdan çekmeye çalıştınız bkz. en üsteki fotoğraf, işte o zaman bir şeylerin ters gittiğini düşünüyorlar ve anında yassah hemşerim modu devreye giriyor. Bunu çekmenin nesi yasak dediğinde de şöyle bir muhabbet geçiyor.

Yassah hemşerim

“İyide gardeeeşim sende herkez gibi şurdan çeksene” (Kesin bu cümleyi yazsaydı o da bu şekilde yazardı) Havuzun içinde ne işin var demeye getiren cümleler işte. Ama çekergezer var senin karşında durur mu :) Hemen cevabı yapıştırmış. Nasreddin Hoca fıkrası anlatır gibi anlattım yalnız.

yassah hemşerim Gençlik Parkı Ankara Fotoğrafları Ankara Sokaklarından Resimler Gezgin Fotoğrafçı Çekergezer Hakan Aydın Ankara Fotoğrafları
Gençlik parkına farklı bir bakış

Ama ben resmi fotoğrafçıyım dedim. Nasıl yani resmi fotoğrafçı der gibi gözlerle bakarken hemen arkasından devam ettim. Yanisi şöyle oluyor. Ben Ankara tanıtımı, belediye, kalkınma ajansı, dergi, basın gibi kelimeleri aynı cümle içinde akıcı bir şekilde kullanınca O da ikna oldu ve devam dedi.

Demem o ki neden fotoğraf çekmek yasak olsun, neden izine tabii olsun, neden engelleniyor bir türlü anlam veremiyorum. Özel hayata saygı ve güvenlik sebepleri gayet mantıklı sebepler bunu anlıyorum ama bir camii çekmenin neresinde var özel hayata saygısızlık ya da güvenlik riski. Umarım tüm fotoğrafçıların en büyük derdi olan bu yassah hemşerim modu tez zamanda düzelir ve herkes rahat bir nefes alır.

Ha aklıma geldi şimdi bir yassah hemşerim modu daha. Onu da anlatmadan geçmek istemedim. Gençlik parkı çekimi yapmak istedim omzumda çanta ve makinamla lunapark kısmına doğru girerken hemen güvenlik durdurdu ve yasssah hemşeerim geldi bir kez daha. Bu seferki açıklama ise akıllara zarardı. Daha önce biri gelmiş de uçan sandalyeye binen etekli kızların fotoğraflarını çekmiş de ondan sebep yasah hemşerimmiş.

Allah akıl fikir versin ne diyem

Son Yazılar

Son Yorumlar

  1. çeşnigir, bilhassa saray ve konaklarda, ikram edilmeden evvel yemeklerin, yiyeceklerin tadını lezzetini teşhis eden görevli.

  2. İşini layıkıyla liyakatıyla yapan her meslek grubuna sonsuz saygım olduğunu belirtmekte fayda görüyorum ama her meslek grubunda olabileceği üzere rehberler…

  3. Çok zor tabi rehber olmak. Rehber olamayınca bari fotoğraf çekeyim demiş sanırım.Ne de olsa binlerce sayfa okuyup binlerce şeyi aklında…

Alistrati Mağarası ankara Antalya Arabayla Yunanistan Turu Aziz Lydia Kilisesi Bencileyin Bencileyin Cümleler Bizans Kalesi Doğa Drama Köprüsü Filippi Antik Kenti Firenze gezi Günbatımı Italy italya gezilecek yerler Kadın Kavala Castle Kavala Gezilecek Yerler Kavala Gezi Rehberi Kavala Kalesi Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi Kavalalı Mehmet Ali Paşa Heykeli Konya konya gezilecek yerler Marmaris Mega İtalya Muğla Roma Saint Lydia Baptistery Sunset Turkey Türkiye Yunanistan Gezilecek Yerler Yunanistan Gezi Rehberi Yunanistan vizesi İkeçe Kavala arası kaç km İskeçe Gezilecek Yerler İskeçe Karnavalı İskeçe Karnavalı Turu İskeçe Otelleri İskeçe Selanik Arası kaç km İskeçe Yunanistan İtalya İzmir