Mega Italya – Roma – Kolezyum

Mega İtalya turunda göreceğiniz diğer şehirler, yazılarım, fotoğraflar ve tam tur programı için tıklayınız

Öncelikle şunu belirtmeliyim. Roma tur şirketiyle gelinip gezilecek bir yer değil. Bi kere çok fazla ikonlaşmış yapı var. Bu yapılar, gerek bir film, gerek bir klip mutlaka bi yerlerden kulağınıza çalınmış oluyor. Tur şirketleri size Roma’da yaklaşık 20 kadar nokta göstermeyi taahhüt ediyor ama ayrılan zaman yarım gün bilemedin bir gün. Bu süre içerisinde gezmek de şöyle oluyor. Şurayı da göreyim, hemen koşturup çeşmeye gideyim, ardından meydana ışınlanayım, inanın kadraj ayarlayıp deklanşöre basmak için bile yeterli bir zaman değil.

www.cekergezer.com ÇekerGezeR Hakan Aydın Mega İtalya Roma Kolezyum

Kolzeyum sınırlarına girme çabaları

Ne yapıyoruz bu durumda? Ya kendi imkanlarımızla gelip sindire sindire dolaşıyoruz, ya da grupça anlaşıp Roma’da daha fazla zaman geçirebilmek için anlaşmaya varıyoruz. Diğer türlü hızlandırılmış bir yarım gün olacaktır.

Roma denince akla gelen ilk üç ikondan biri Kolezyum’dur sanırım. Dünya üzerinde daha büyük ve gösterişli yapılar olmasına rağmen, tüm İtalya yazılarımda da bahsettiğim gibi yine bir pazarlama taktiğiyle en bilineni Kolezyum olmuştur.

www.cekergezer.com ÇekerGezeR Hakan Aydın Mega İtalya Roma Kolezyum

Kolezyum çevresinde atılan hızlı tur

Buraya gelince ne yapılır? Elbette fotoğrafı çekilir, tavsiyem Kolezyum arka planlı, zıplayan modelli bir kare çekmeniz. Ama buna vaktiniz yoksa ki benim yoktu, yapının fotoğrafını çekip etrafında bir tur atmanızdır. Bu bile yaklaşık 20-25 dakika zaman istiyor. Ha bi de fotoğrafını çekebilmek için baya geniş açı bir lense ihtiyacınız var. Yoksa benim gibi iki kareden bir Kolezyum yapcam diye uğraşırsınız ?Ben dışını gezebildim. İçini de geziye dahil etmek size kalmış. Gitmeden önce sanal bir tur atmak isterseniz de buyurun linki Kolezyum giriş ücreti 2017 itibarıyla 15 euroydu. Müze kart geçmiyor ?

www.cekergezer.com ÇekerGezeR Hakan Aydın Mega İtalya Roma Kolezyum

Kolezyum, Roma İtalya

Amfitiyatro olarak inşa edilmiş, sonrasında arena olarak hizmet vermeye devam etmiş, 60-70 bin kişi kapasiteli, dünyanın yedi harikası listesinde yer almayı başarmış Kolezyum mimarisi bakımından görülmeye değer bir yapı. Sonrasında rivayete göre  Vatikandaki San Pietro Bazilikası’nın yapımında kullanılmak üzere mermer ve metal kısımların sökülmesiyle üstündeki deliklerin oluştuğu yönünde bilgilere ulaştım. Gayet de olası bir ihtimal gibi göründü aslında bana da ? günümüz örnekleriyle kıyaslayınca.

www.cekergezer.com ÇekerGezeR Hakan Aydın Mega İtalya Roma Kolezyum

Kolezyum tarihi yazıyor herhalde :) Benim yukarda yazdıklarım

Şimdi bi düşünelim. Kolezyum Arena nerede? Bence Roma’nın en güzel yerinde ve çok fazla yer kaplıyor ? Ver bi mütahide diksin bi rezidans, yanına da iki mall, valla para basar. Yok yok bu İtalyanlar hiç ekonomiden anlamıyor. Var mı AVM gibisi ?

E tabi gece görüntüsünün büyüleyici olduğundan bahsetmeme gerek bile yok elbette. Fırsatınız varsa gece görmeyi, hatta gündüzü pas geçip sadece gece gezmeyi bile tercih edebilirsiniz.

www.cekergezer.com ÇekerGezeR Hakan Aydın Mega İtalya Roma Kolezyum

Büyüleyici giriş kapısı. En az Ankara şehir giriş kapıları kadar estetik :)

Dolaşırken gladyatör kıyafetli insanlar gördüm. Sizinle fotoğraf çektirip karşılığında para alıyorlar. Tamam güzel bi uygulama. Kolezyumdasınız ve bir gladyatör ile fotoğrafınız var daha ne olsun ama benim dikkatimi çeken o şahısların kızlarla verdiği pozların samimiyet dereceleri ? Sanki hafiften bir asılma durumu söz konusu gibi geldi bana. Benden söylemesi artık ?

Roma gezi yazıma Aşk Çeşmesi ile devam etmek için tıklayınız

Mega Italya turunda göreceğiniz şehirler, yazılarım, fotoğraflar ve tam tur programı için tıklayınız

Altta bulunan kısıma Mega İtalya Turu Roma Kolezyum yazımla ilgili yorumlarınızı ve yeni gelişmelerden haberdar olabilmeniz için blog sayfama abone olmanızı tavsiye ediyorum…

Bana ulaşın