- F-Stop: f/10
- Exposure Time: 1/160 Sec
- Exposure Bias: 0 Step
- ISO Speed: ISO 100
- Exposure Program: Aperture Priority
- Focal Length: 24mm
- Filter: No
- Metering Mode: Pattern
- White Balance: Auto
- Place: Bolu, Gölcük
- Date: 19.01.2021
- More: Gölcük Fotoğrafları
Tam olarak nerede kullanılması gerektiğini bilmediğim, nerede kullanıldığında itici olduğunu bildiğim ve fakat en çok nasıl faydalanacağınızdan emin olduğum bu işareti anlatıyorum. 70 saniyenizi ayırıp okuyacağınız bu yazıda bunu öğrenmiş olacaksınız.
Tartışma programlarında genellikle siyasiler arasında şöyle bir konuşma geçer. “Sayın … efenim. Sizin bu yaptığınız düpedüz sahtekarlık. Tırnak içinde söylüyorum tabii”
Yani söylemek isteyip de söyleyemedikleri bir şeyler olduğunda onu tırnak içinde söylüyorlar ve her şey yolundaymış gibi oluyor. Adamın yüzüne karşı dümdüz küfür ediyorsun ama tırnak içinde olunca sorun teşkil etmiyor. İşin garibi bu muameleye maruz kalan şahıs da bunu hiç sorun etmiyor. “Ha tırnak içinde dedi ya, oh sorun değil” gibi düşünüyor gördüğüm kadarıyla.
Bir de onun şöyle bir hareketi var hani. iki el teslim oluyorum der gibi havaya kalkar, işaret ve orta parmaklar iki kere kıvrılır ve o esnada da surat hafif ekşitilerek baş sallanır.. Hı Hı evet evet bildiniz işte siz onu. Bkz. hı hı tabii tabii
Aslında çok faydalı bir işaret
En faydalı kullanımına gelince. Google’da bir arama yapmak istiyorsunuz ve İstanbul Fotoğrafları yazıyorsunuz. Bu şekilde yazıp aradığınızda karşınıza 220 milyon sonuç çıkar. İsterseniz hemen deneyin. (Hatta çıkan ilk fotoğrafa da bi’ göz atın bakalım kimin Galata fotoğrafıymış) arayalım bakalım
Amma velakin bunu “İstanbul Fotoğrafları” şeklinde yazarsanız yani tırnak içerisinde, karşınıza 81 fotoğraf çıkar ve bu tam da aradığımız şeydir. Diğer türlü İstanbul’u ayrı Fotoğrafları ayrı arar ve milyonlarca sonuç çıkar.
Google aramalarda kolaylık sağlayacak bir ipucu daha vereyim. Bir web siteniz var ve google’daki durumunu merak ediyorsunuz. Kaç sayfanız indekslenmiş mesela. Google arama çubuğuna site:cekergezer.com şeklinde yazıp arama yaptığınızda google arama motorunda kaç sayfanız ile yer aldığınızı görebilirsiniz.
Deneyin mutlaka ve mümkünse geri bildirin :)
Son Yazılar
- Meteora Manastırları’na Unutulmaz Bir Gezi
- Yunanistan’da Tatil İçin Nereye Gidilir?
- Kıbrıs Köyü Kanyonu
- Otoban
- E-Reçete
Son Yorumlar
İşini layıkıyla liyakatıyla yapan her meslek grubuna sonsuz saygım olduğunu belirtmekte fayda görüyorum ama her meslek grubunda olabileceği üzere rehberler…
Çok zor tabi rehber olmak. Rehber olamayınca bari fotoğraf çekeyim demiş sanırım.Ne de olsa binlerce sayfa okuyup binlerce şeyi aklında…
Değerli bilgi ve deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Merhaba, Web sitenizi tanıtıp ödül kazanabileceğiniz web etkinliğine davetlisiniz. Web sayfanızla şimdi siz de kazanmaya aday olun. Blogunuzu tanıtın, promosyonlar…
Alistrati Mağarası ankara Antalya Arabayla Yunanistan Turu Aziz Lydia Kilisesi Bencileyin Bencileyin Cümleler Bizans Kalesi Doğa Drama Köprüsü Filippi Antik Kenti Firenze gezi Günbatımı Italy italya gezilecek yerler Kadın Kavala Castle Kavala Gezilecek Yerler Kavala Gezi Rehberi Kavala Kalesi Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi Kavalalı Mehmet Ali Paşa Heykeli Konya konya gezilecek yerler Marmaris Mega İtalya Muğla Roma Saint Lydia Baptistery Sunset Turkey Türkiye Yunanistan Gezilecek Yerler Yunanistan Gezi Rehberi Yunanistan vizesi İkeçe Kavala arası kaç km İskeçe Gezilecek Yerler İskeçe Karnavalı İskeçe Karnavalı Turu İskeçe Otelleri İskeçe Selanik Arası kaç km İskeçe Yunanistan İtalya İzmir
çeşnigir, bilhassa saray ve konaklarda, ikram edilmeden evvel yemeklerin, yiyeceklerin tadını lezzetini teşhis eden görevli.